dojave-united
Ukucajte svoj user name i pasword da se logirate zatim procitaj ponudu na baneru koji se krece

KAKO DA OTVORITE ONLINE RACUN I KAKO DA SE KLADITE PREKO NAS ?

Go down

KAKO DA OTVORITE ONLINE RACUN I KAKO DA SE KLADITE PREKO NAS ?

Post  Admin on Fri Oct 22, 2010 9:50 am

Objasnjenje sledi


Prednosti kladenja na internet kladionicama

* Kad otkrijete internet kladionice i vidite kako sve to funkcionise vise vam nikad nece pasti na pamet da idete u lokalnu kladionicu.Prednosti online kladenja u odnosu na standardni nacin su mnogobrojne:
* Nema nikakvih ogranicenja oko broja dogadaja na tiketu
* Moze se igrati singl ili 2 ,3 i vise dogadaja bez ikakvih ogranicenja
* Kombinovanje razlicitih igara i vrsta sportova, kladenje uživo ili mogucnost kladenja protiv drugih igraca.
* Minimalna uplata 0.1 dolar ili euro.
* Radno vrjeme 24/7 365 dana u godini
* Ogroman broj sportskih dogadaja i sportova na koje se mozete kladiti a kojih u lokalnim kladionicama nema
* Isplata bankovnim transferom preko Moneybookersa ili drugim nacinima koje odaberete
* Nemorate dozivljavati neprijatnosti oko isplate kao u lokalnim kladionicama u slucaju veceg dobitka.
* Možete se kladiti od kuce ili sa bilo kog drugog mesta gde imate pristup internetu ili WAP konekciju preko mobilnog telefona
* Tiket mozete uplatiti 1 minut pre pocetka dogadaja iz vase fotelje.
___________________________________________________________________________________

Kako uplatiti novac na internet kladionice?

Kako uplatiti novac na internet kladionice?
Svaka kladionica nudi više nacina za uplatu novca.Uobicajeni nacini uplate novca na racun kod internet kladionica su detaljnije opisani ispod.

Kreditne kartice
Najednostavniji i najjbrži nacin za uplatu novca je uplata kreditnim karticama. Kreditne kartice koje gotovo sve internet kladionice primaju su Visa i Mastercard kartice,Diners , American Express vecina online klsadionica ne prihvata.Provjerite kod svoje banke da li je omogucena upotreba kartice na internetu. Internet kladionice ne primaju debitne kartice kao Maestro, Visa Electron. Uplata je instantna. Prilikom prebacivanja novca sa kreditne kartice internet kladionice ce zahtjevati da upišete CVC broj. Card Verification Code su posljednje tri znamenke niza brojeve koje cete pronaci na poledini kreditne kartice: Sve bolje online kladionice imaju zaštitnu proceduru kako bi se sprijecile kriminalne radnje,kradu, pranje novca... To su mjere koje služe i za vašu zaštitu. Prije prve upotrebe kreditne kartice morate proci sigurnosu proceduru. Trebate fotokopirati ili skenirati kreditnu karticu sa obje strane.Potrebno je skenirati vašu licnu kartu ili pasos pa ih onda poslati faksom ili emailom internet kladionici. To je standardni proces verifikovanja kreditnih kartica kod internet kladionica. Ovaj proces verifikovanja obaviti samo jednom za svaku kreditnu karticu. Nakon toga se uplata radi jednostavno na web sajtu internet kladionice. Ako želite dodati novu karticu ili promjenite karticu ovaj proces cete morati ponoviti. Nakon obavljene sigurnosne procedure, možete normalno prebacivati novac sa svoje kartice na racun kod kladionice. Kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet sajtovima, medutim on je u slucaju rada sa provjerenim i poznatim kladionicama neopravdan. Poznate kladionice upotrebljavaju stroge sigurnosne sisteme kako bi u najvecoj mjeri mogli svojim korisnicima garantirati sigurno kladenje.

Pošto se u slučaju online kladionica vrši prenos veće količine novčanih sredstava povećan je i nivo sigurnosti da bi se izbegle razne vrste prevara i malverzacija.

Standardni podaci koje se moraju obezbediti u slučaju plaćanja sa VISA ili MasterCard karticama su sledeći :

* Broj kartice
* Rok važenja kartice
* Ime i prezime vlasnika kartice
* Sigurnosni broj
* Iznos koji želimo da uplatimo.

Kod online kladionica moramo izvršiti i verifikaciju kartice, to jest da na neki način dokažemo da smo mi pravi vlasnici date platne kartice.

Različiti načini verifikacije kod online kladionica:

* fotokopiranje ili skeniranje platne kartice ( zbog sigurnosti treba da prekrijemo par brojeva u broju kartice ). Obično se traži da se vide samo prva četiri i zadnjih šest cifara od 16 cifara broja kartice.

Takođe je potrebno i skenirati poleđinu platne kartice gde se vidi sigurnosni broj.

* Fotokopiranje ili skeniranje ličnog dokumenta sa podacima ( lični dokument može biti ili lična karta ili pasoš ). Važno je samo da se lepo vidi ime i prezime, adresa stanovanja i ostali lični podaci.

* Neke kladionice traže i da se ispuni formular sa kojim se odobrava kompaniji skidanje novčanih sredstava sa date kartice. Pošto ovaj dokument mora biti svojeručno potpisan, isti moramo da odštampamo, popunimo i da fotokopiramo ili skeniramo.

* Kada sakupimo ove dokumente šaljemo ih putem faksa ili e-mail-a.

* Neke kompanije zahtevaju i dodatnu telefonsku proveru.

___________________________________________________________________________________

Moneybookers

Moneybookers je najbolji i najjeftiniji nacin za transfer novca preko interneta. S njim možete slati i primati novac, prebacivati na razne racune, kupovati i placati na internetu. Vrlo je pouzdan i jednostavan za upotrebu. Moneybookers je sistem online naplate poput paypal-a. Dakle, otvaranjem racuna na moneybookers sticete mogucnost primanja novca od kupaca širom sveta. Sistem naplate je isti kao kod paypala-a, tj. da biste poslali nekom novac potrebno je da uneste samo njegovu email adresu i iznos koji želite da pošaljete. Isto tako kupac može vama da placa za razne usluge.Vecina kladionica ga podržava. Isplate i uplate su brze i u roku par radnih dana, a kladionice uglavnom ne uzimaju proviziju na transfere pomocu moneybookers servisa. Osim Moneybookers za uplate kod internet kladionica možete koristiti i druge servise za internet placanje poput Neteller, WebMoney.....

Možda najvažnija činjenica u vezi Moneybookers-a je ta da oni posluju sa klijentima i iz Srbije, Hrvatske, BiH, Macedonije, Crne Gore ili Slovenije. Kod drugih provajdera online plaćanja Srbija često nije na spisku podržanih zemalja. Prilikom registracije potrebno je da korisnik ima otvoren devizni račun u nekoj od banaka i da taj račun unese na svoj nalog. Prilikom prvog transfera sredstava sa Moneybookers-a na devizni račun korisnika obično se šalje kod za autentifikaciju koji korisnik mora da zatraži od banke i da pošalje Moneybookers-u kao dokaz o svom identitetu. Svaka zloupotreba podleže sankcionisanju i sigurnost je na veoma visokom nivou.

Korisnici mogu biti sigurni da će se njihovi podaci čuvati i da će transferi proteći u najboljem redu a sigurnost sredstava je zagarantovana.

Upoređivanje troškova na Moneybookers-u sa ostalim načinima slanja/primanja sredstava :

Jednostavnost korišćenja moneybookers-a!

Prilikom registracije jedina potrebna informacija je validna e-mail adresa i lozinka.
Lako slanje sredstava po celom svetu bilo kome ko ima e-mail adresu, čak i onda ako još nema registrovan Moneybookers nalog.

Registrovanje kreditne/debitne kartice ili detalja bankovnog računa i kupovina u preko 20,000 online prodavnica. Ovo je značajno zbog toga što korisnici ne moraju da daju podatke kod svake pojedinačne kupovine već samo prilikom registracije.

Moneybookers pruža lokalizovane servise na 12 raznih jezika i prisutan je u preko 30 država. Svaka transakcija korisnika može da se pregleda unazad u History sekciji naloga. Ovi podaci mogu biti eksportovani u Excel i mogu biti sačuvani kao digitalna kopija obavljenih transakcija.
Real-time novčane transankcije putem Moneybookers-a (Transakcije u realnom vremenu)!

Kao najveći nedostatak ostalih, gore navedenih metoda plaćanja navodi se duži vremenski rok realizacije plaćanja, koji može biti od 2 do čak 12 dana. Kod slanja/primanja novčanih sredstava putem Moneybookers-a nema ovakvih vremenskih odlaganja. Svaka novčana transakcija se obavlja u realnom vremenu, a to znači da je realizacija u većini slučajeva trenutna.

Preko web-stranice Moneybookers.com možemo nakon registracije odmah da pristupimo online kupovini. Kompanija Moneybookers ima potisane ugovore sa raznim web-prodavnicama u kojima korisnici mogu da obave kupovinu raznih dobara ili usluga kao što su online kladionice na primer.

Kompanija Moneybookers nudi kompletnu uslugu slanja i primanja novčanih sredstava preko interneta.

Kao takva, kompanija je kvalitetom svojih usluga postala vodeća u Evropi i ima preko sedam miliona zadovoljnih korisnika. Ako tražite pouzdan I brz način da sa minimalnim troškovima pošaljete novčana sredstva, primite novčana sredstva ili da online kupujete, usluge Moneybookers-a su kao stvorene za Vas. Svaka preporuka !

Na glavnoj stranici Moneybookers.com nalazimo opšte informacije, i dva tastera “Register” I “Login”. Login je ulaz za korisnike koji su se već registrovali a Register je registracija za nove korisnike. Ukoliko do sada niste registrovani na moneybookers, a želite to, kliknite na „Register“ taster.

1. Registracija

Klikom na dugme „Register“ dobijate registracioni formular sa praznim poljima u koje treba da unesete svoje lične podatke, kako bi registraciju uspešno priveli kraju. Ti podaci su sledeći :

* validna e-mail adresa
* konfirmacija e-mail adrese
* lozinka ( osetljiva na velika/mala slova, minimum 6 karaktera )
* konfirmacija lozinke
* vrsta naloga ( lični nalog Ili nalog za preduzeće )
* prebivalište
* valuta
* jezik
* kontrolni broj.

Klikom na taster „Next“ prelazite u sledeću fazu registracije. Pre nastavka registracije proverite Vaš e-mail, i pogledajte da li je stigao konfirmacioni e-mail od Moneybookers-a. Ukoliko je konfirmacioni e-mail pristigao, kliknite na link u novopridošlom e-mailu, kako bi uspešno nastavili registraciju. (Ukoliko Vam e-mail od moneybookers-a u ovoj fazi, još uvek nije stigao, proverite Spam filtere i Spam poštu na Vašem nalogu, ili zatražite ponovno slanje konfirmacionog e-maila od strane moneybookers-a).

2. Unos ličnih podataka

* Titula
* Ime
* Prezime
* Ulica I broj
* Poštanski broj
* Država
* Grad
* Da li ste se selili u poslednjih 2 godine
* Broj fiksnog telefona
* Broj mobilnog telefona
* Datum rođenja

Nakon ispunjavanja polja (polja označena sa crvenom zvezdicom su obavezna) pritisnite taster „Next“ za nastavak registracionog procesa.

. Verifikacija unetih podataka

U ovoj fazi naše registracije možemo još jednom proveriti unete podatke I ako je došlo do neke greške možemo načiniti I neke izmene. Ako je sve u redu onda označimo da prihvatamo generalne uslove korišćenja I pritisnimo dugme Confirm Registration za potvrđivanje registracije.

Sa ova 3 koraka lako I brzo možemo registrovati nalog na Moneybookers.com. Međutim sama registracija znači da imamo samo otvoren nalog ali još nismo u mogućnosti da primamo i šaljemo novac. Za korišćenje svih usluga potrebna su nam još par koraka.

4. Verifikacija adrese stanovanja

U koraku 2. izvršili smo unos ličnih podataka tokom kojeg smo upisali I adresu stanovanja. Ta adresa sad treba da se verifikuje tj. da se proveri da li je data adresa validna I stvarna. Korisnik posle prijave na servis Moneybookers-a može da vidi u listi svojih podataka I stavku Adress I dugme Verify. Klikom na dugme Verify aktivira se proces verifikacije I korisnik može da očekuje pismo od kompanije Moneybookers koja će u roku od 14 dana stići na njegovu adresu iz sedišta kompanije iz Engleske. ( Napomena : u pitanju je pravo pismo, a ne e-mail ).

5. Verifikacija bankovnog računa

U odeljku Account Status ( stanje naloga ) nalazi se stavka Banc account, tj. bankovni račun. Klikom na ovo dugme možemo vezati račun iz banke za Moneybookers nalog. Korisnik treba da ima otvoren devizni račun u nekoj od banaka I da zna svoj SWIFT kod računa. SWIFT ili BIC kod može se saznati u banci u kojoj je otvoren račun. Klikom na dugme unosi se država I SWIFT kod. Zbog održavanja visokog nivoa sigurnosti I izbegavanja raznih prevara prilikom prvog transfera se izvršava dodatna verifikacija identiteta korisnika. Ovo se izvršava na sledeći način : korisnik posle iniciranja prve isplate sa Monebookers-a na svoj bankovni račun prvo dobija jednu test uplatu manjeg iznosa, potom korisnik odlazi u banku I dobija kod transfera I taj kod vraća Monebookers-u I time dokazuje da je on stvarni primalac sredstava.

6. Platna kartica i Vaš moneybookers nalog

Kao opcija, postoji mogućnost I vezivanja kreditne/debitne kartice za Moneybookers nalog. Postupak je sličan kao kod unošenja bankovnog računa. Primaju se sledeće vrste kreditnih ili debitnih kartica : VISA, VISA Electron, Mastercard, Diners, American Express, JCB, itd. Prvo se odabere vrsta kartice, pa se unosi broj kartice, posle toga datum do kojeg važi data kartica I na kraju CVV2 kontrolni broj koji se obično nalazi na poleđini kartice. Na kraju registracije još treba označiti da li ćemo sredstva sa kartice koristiti za online kockanje ( kasino, kladionice ) ili ne.

Obavljanjem ovih 6 koraka lako možemo otvoriti nalog na Moneybookers.com i možemo početi koristiti njihove usluge slanja/primanja novčanih sredstava. Svako može da otvori nalog, samo mu je potrebna validna e-mail adresa i za primanje novca devizni račun u jednom od banaka.

Ukratko, ukoliko planirate vršenje uplata/isplata dugoročno, uz minimalne troškove, vrlo visoku sigurnost i transakciju koja će biti izvršena gotovo u istom trenutku – Moneybookers je za Vas!___________________________________________________________________________________

Paysafe kartice
Paysafe kartica je kartica koja se kupi, kao i predplatna kartica za mobitel.. Trenutno se mogu kupiti samo u zemljama EU na kioscima, benzinskim pumpama, ali se mogu upotrebljavati iz bilo koje zemlje. Paysafe kartice podrzavaju uglavnom sve online kladionice.Kada kupite paysafe kartice, otkrijete sakriveni pin od 16 znamenki koji cete upisati kod internet kladionice. Paysafe kartice postoje u vrijednostima od 10, 25, 50 ili 100 eura. Uplata je instantna. Paysafe kartice se u BiH i Hrvatskoj mogu nabaviti preko sajta(www.payingsafer.com) a u Srbiji preko sajta (www.paynet.co.nr).
___________________________________________________________________________________

Bankovni transfer
Bankovni transfer odnosno devizna doznaka ili Wire transfer je jedna od metoda uplate. Da bi mogli napraviti bankovni transfer trebate imati devizni racun.Prije uplate na sajtu online kladionice zapisite njihove podatke, adresu, ime kompanije,banke, broj racuna ,SWIFT kod ili IBAN kod. Ove informacije cete dobiti kod internet kladionice kada odaberete Bankovni transfer kao sredstvo uplate.Ove informacije predate u vasoj banci isto tako potrebno je da na vasem deviznom racunu imati dovoljan iznos koji namjeravate uplatiti,kad sluzbenik banke napravi bankovni transfer vama se sa vaseg deviznog racuna skidaju sredstva i ta sredsva ce biti za najvise 2-3 dana doznacena internet kladionici i tada ce te moci da ih koristite.

U sledećim redovima osvrnućemo se na jedan od načina uplate, a to je uplata putem direktnog bankovnog transfera.

Ovaj servis je na internetu poznat pod nazivom Bank Wire i predstavlja direktnu komunikaciju matične banke klijenta sa provajderom usluge koja se naplaćuje. Osnovni uslov korišćenja ovog servisa je raspolaganje sa deviznim računom. Korisnici mogu da otvore devizni račun u bilo kojoj banci, samo treba prethodno da se raspitaju o troškovima održavanja računa i da odaberu sebi najpovoljniju soluciju. Svaka banka ima drugačiju politiku visine troškova održavanja i transfera. Kod neke banke imamo slučaj malih troškova održavanja a veće troškove transfera, dok kod drugih je obrnuto. Korisnici moraju temeljno da se informišu i tek onda da odluče kojoj će banci pokloniti svoje poverenje i svoj novac.

Sam servis Bankovnog Transfera predstavlja sigurno prebacivanje novca sa jednog deviznog računa na drugi. Ako izaberemo opciju plaćanja direktnim bankovnim transferom biće nam potrebni sledeći podaci o kompaniji kojoj uplaćujemo sredstva :

* naziv kompanije
* adresa kompanije
* ime banke
* adresa banke
* broj računa
* SWIFT kod
* ili IBAN kod.

Ove podatke možemo dobiti sa web stranice sportske kladionice ili kasina ako izaberemo opciju plaćanja Bank Wire (u zavisnosti od izabrane kladionice – podaci se razlikuju). Sa ovim podacima treba da posetimo filijalu banke gde imamo otvoren devizni račun. U banci treba da iniciramo uplatu na račun kladionice i kasina. Prilikom iniciranja uplate treba da dostavimo prethodno nabrojane podatke kompanije.

Ovaj način uplate sredstava je jedna od najsigurnijih načina i najmanja je mogućnost gubljenja sredstava. Banke koriste takvu enkripciju podataka i sigurnosne protokole da je skoro nemoguće da dođe do neke zloupotrebe i gubitka/krađe sredstava.

Negativna strana je da je bankovni transfer jedan od najkomplikovanijih opcija i treba nam najviše podataka za njegovo obavljanje. Prvo moramo da sakupimo tačne i detaljne informacije o kladionici ili kasinu kome uplaćujemo sredstva, a takođe treba da znamo i podatke iz naše banke. Ako nemamo neki podatak ili imamo pogrešne podatke transfer novca neće biti moguć.

Druga negativna strana ove vrste depozita sredstava je vremenski okvir obavljanja transakcije (obično oko 5 radnih dana). Kod direktnog bankovnog transfera treba da protekne par radnih dana od iniciranja uplate do stizanja na račun sportske kladionice ili kasina. Ovo vreme direktno zavisi od banke ali i od dana kada je inicirana uplate. Ako na primer želimo da izvršimo uplatu u petak najverovatnije nećemo uspeti da obavimo transakciju za 2 dana zbog neradnih dana. Treba da računamo da će minimum proteći 3 radna dana za obavljanje transakcije. Kod drugih načina uplate ( platne kartice, elektronski novčanik, itd. ) uplata se obavlja u realnom vremenu, a to znači da čim se skinu sredstva sa računa korisnika odmah se prebacuju na račun sportske kladionice ili kasina.

Western Union


Western Union Money Transfer je usluga primanja i slanja ekspres doznaka posredstvom americke kompanije Western Union koja omogucava najbrži nacin slanja novca diljem svijeta. Western Union je jedna od najstarijih svjetskih kompanija s tradicijom od 150 godina koja svoje usluge pruža u više od 185 zemalja, na više od 100.000 lokacija pa je to najveca mreža za prijenos novca na svijetu. . Njihova mjesta za uplate i isplate možete pronaci u bankama i poštama, oznacene karakteristicnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni racun, samo donesite iznos koji želite prebaciti. Dobiti cete plavi obrazac koji trebate popuniti, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobiti cete na sajtu internet kladionice kada odaberete Western Union kao nacin uplate.
___________________________________________________________________________________Prenos novca korišćenjem servisa Western Union je jedna od najbržih načina prenosa novčanih sredstava. Sam transfer se obavlja brzo i u roku od par minuta primalac može da digne poslata novčana sredstva.

Sigurnost prenosa novčanih sredstava je na veoma visokom nivou, i ne postoji ni minimalana šansa da će doći do nekih grešaka ili zloupotreba. Korinici koji se odluče za ovaj servis neće morati da strahuju za sigurnost svog novca.

Za ovu vrstu transfera naplaćuju se provizije po standardnom cenovniku kompanije WesternUnion i ove provizije u potpunosti plaća pošiljalac novčanih sredstava.

NAPOMENA PLACANJE PREKO WESTERN UNIONA U SRBIJI JE DOZVOLJENO SAMO PREKO POSTE!!Code:
<!-- Affiliate Code Do NOT Modify--><OBJECT id="affMV303" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"  codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"  width="468"  height="60" ><param name="movie" value="https://affiliates.bet-at-home.com/processing/impressions.asp?btag=a_57487b_303">
<param name="allowScriptAccess" value="always">
<param name="flashvars" value="creativeURL=https://affiliates.bet-at-home.com/processing/clickthrgh.asp?btag=a_57487b_303">
<embed src="https://affiliates.bet-at-home.com/processing/impressions.asp?btag=a_57487b_303"  width="468"  height="60"  allowScriptAccess="always"  NAME="AffMV303" ALIGN="" TYPE="application/x-shockwave-flash"  PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"  flashvars="creativeURL=https://affiliates.bet-at-home.com/processing/clickthrgh.asp?btag=a_57487b_303"></embed></object>
<!-- End affiliate Code-->

Admin
Admin

Posts : 1067
Join date : 2010-10-20

http://dojave-united.freeforums.biz

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum